Meteen naar de inhoud

Hoe vind je een goede tattooshop?

Op zoek naar een goede tattoo artiest? In Nederland hebben we ontzettend veel tattooshops. Maar hoe vind je de beste? Ik leg het je graag uit in dit artikel.

De tattooshop

Een tattoo laten zetten doe je niet zomaar. Een tattoo is permanent dus je wilt er zeker van zijn dat dit goed gebeurd. Het is dus erg belangrijk door wie je dit laat doen. Het begint bij het ontwerp. De tekening moet mooi zijn en het liefst ook een beetje origineel. Natuurlijk moet er hygiënisch gewerkt worden. Hoe vind je een tattooshop die aan deze zaken voldoet?

Bekijk eerder gemaakt werk

Begin bij het portfolio van de tattooshop. In welke stijl wordt er gewerkt?. Elke tatoeëerder werkt op zijn eigen manier en heeft min of meer zijn eigen “handtekening”. Kijk of er een fysieke map met foto’s aanwezig is. Is er geen portfolio beschikbaar? Op zijn minst moet deze op internet te vinden zijn op bijvoorbeeld social media. Pas als het werk van de artiest je aanspreekt, ga je verder overleggen.

Hygiëne

Kijk of de tattooshop goedgekeurd is door de GGD. Dat kun je doen op de volgende website: www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

Dit is heel belangrijk: de tattoo moet volgens de richtlijnen worden aangebracht. Kijk ook goed rond of alles schoon is. Krijg je een goede hygiënische indruk van de tattooshop en de artiest?

Ga op je gevoel af

Bij twijfel niet doen. Dat is zeker van toepassing bij het zetten van een tattoo. Als je een goede tattooshop wilt vinden ga dan zeer zeker op je gevoel af. Heeft de tattooshop een wachttijd? dat kan natuurlijk even vervelend zijn, maar die wachttijd kan ook betekenen dat ze blijkbaar goed werk leveren en dat het daardoor druk is. Verder kun je ook even rondvragen naar ervaringen van anderen. Als je gevoel zegt dat het goed zit, en je hebt bovenstaande punten afgevinkt, dan heb je waarschijnlijk een goede tattooshop gevonden.

Veel plezier van je nieuwe tattoo!