Meteen naar de inhoud

Veel gestelde tattoo vragen op een rij

Mijn tattoo jeukt heel erg wat moet ik doen?

Vermoedelijk ben jij allergisch voor een bestanddeel van het pigment. Je zal daarvoor contact moeten opnemen met je tatoeëerder. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat hij probeert om het over te tatoeëren maar dan zonder kleurstof, dus de tattoo alleen open maken. Dat wil wel eens helpen. Maar dat moet de tatoeëerder beslissen. Het kan ook ontstaan door littekenweefsel, als er te diep getatoeëerd is. Ook zou je naar een huidarts kunnen gaan die misschien een anti-jeukcreme kan voorschrijven. Maar daarvan kan de huid dunner worden en het kan weer andere reacties oproepen.Dus eerst met je tatoeëerder gaan overleggen.

Ik heb nu 9 dagen geleden een tattoo op mijn enkel laten zetten en nu zitten er nog korstjes/velletjes op , dan is het zeker niet verstandig om een hogere schoen te dragen?

Beslist de tattoo vrij van druk laten. Als de korstjes er af geschuurd worden gaat de kleur mee en dan ben je weer terug bij af want dan moet de tattoo weer worden bijgewerkt. Je kan wel de tattoo licht invetten en dan keukenfolie er over doen. Dan zal de hogere schoen, mits die niet stijf tegen de tattoo drukt, geen kwaad kunnen.Thuis het folie weg halen en de tattoo met lauw water wassen en weer licht invetten.Dan geen folie meer er over doen!

Waarom moeten tattoo’s nou zo duur zijn. Ik heb eens uitgezocht wat die inkt en naalden kosten, dat valt op zich nog wel mee. Dus is het nou dat die mensen zoveel betaald krijgen of ligt dat aan mij?

Je betaalt voor kunst en kunst is duur. Als jij een ets koopt, ga je toch ook niet uitrekenen wat een velletje papier kost en een paar kleurpotloden!

Ik laat binnenkort een tattoo zetten, alleen vroeg ik mij af of ik de volgende dag gewoon kan sporten.

Op een ongenezen tattoo mag geen druk worden uitgeoefend. Je zult je moeten realiseren dat een tattoo voor het leven is. Wanneer je die niet goed laat genezen, zit je verder met ergernis en zelfverwijt. Regel het dus zo dat je een tijd uitzoekt dat de tattoo zonder druk van buiten kan genezen. Als je dat er niet voor over hebt, neem dan geen tattoo.Een tattoo is een kunstwerkje. Daar moet je altijd zuinig op zijn.