Meteen naar de inhoud

Belangrijke tips over de tattoo

Tattoos zijn een grote beslissing, en er zijn veel dingen waar je over na moet denken voor je er een krijgt. Hier zijn wat tips voor als je klaar bent om de sprong te wagen.

Doe je onderzoek

Voordat je een tattoo of piercing laat zetten, is het belangrijk je onderzoek te doen. Je moet een gerenommeerde artiest vinden, en zorgen dat je de risico’s en mogelijke genezingscomplicaties van het laten zetten van een tatoeage begrijpt.

Overleg met je artiest voor tattoo tips

Je kunstenaar is de beste bron van informatie als het gaat om het beslissen over een ontwerp en plaatsing voor je tatoeage. Ze kunnen je advies geven over hoe je tatoeage er het mooist uit kan zien. Zorg ervoor dat je je artiest vertrouwt, en wees bereid naar hun suggesties te luisteren.

Zoek een gerenommeerde tattoo artiest

Het vinden van een gerenommeerde tatoeëerder is uiterst belangrijk. Je wilt er zeker van zijn dat je naar een plaats gaat met ervaren artiesten die weten hoe ze je ontwerp goed kunnen uitvoeren. Vraag rond naar aanbevelingen, en bekijk zeker het portfolio van de artiest voor je een beslissing neemt.

Zorg ervoor dat je tatoeëerder zijn materiaal steriliseert

Bij tatoeëren wordt de huid meerdere malen doorboord met een naald die aan een pistool vastzit en die inkt onder de opperhuid inbrengt, waar hij door het immuunsysteem wordt vastgehouden. Kijk even of de shop is goedgekeurd door de GGD.

Bereid je voor op de pijn

De pijn van een tatoeage is iets dat je moet overwegen voor je er een laat zetten. Sommige mensen vinden de pijn ondraaglijk, terwijl anderen het niet erg vinden. Als je je zorgen maakt over de pijn, praat er dan met je tatoeëerder over. Die zal je enkele tips kunnen geven om de ervaring minder pijnlijk te maken.

Enkele dingen die je kunt doen om je op de pijn voor te bereiden zijn

-Van tevoren ibuprofen innemen

-Muziek of een koptelefoon meenemen om naar te luisteren

-Een vriend of familielid meenemen om je gezelschap te houden

-Gehydrateerd blijven

Andere tips

Een tattoo nemen is voor iemand niet zo moeilijk, een tattoo kiezen voor het leven is wel erg moeilijk. Het is daarom dan ook verstandig om eens rustig om je heen te kijken wat zo al de mogelijkheden zijn. Het is vaak ook niet onverstandig om een tattoo alleen uit te gaan zoeken, zonder dat je door een ander kan worden beïnvloed.

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt moet je minimaal een half uur van te voren een goede maaltijd hebben genuttigd. Je zult merken dat dit zeer belangrijk is. Wanneer de artiest begint met het plaatsen van de tattoo, dan zal de suikerspiegel zeer snel dalen wat kan leiden tot flauwte. Een blikje cola meenemen is ook niet onverstandig. Voel je je een beetje flauw worden, dan volstaat in de meeste gevallen een glas cola. Mensen die suikerziekte hebben moeten dit melden bij de artiest!

Er zijn tegenwoordig vrij veel mensen die zo veel van elkaar houden dat ze hebben besloten om de naam van de ander op de huid te laten zetten , maar er zijn ook zo veel mensen die weer in een tattoo shop komen om de naam van de ex er weer af te laten halen door middel van een cover-up; dit is zonde en kost extra geld. Weet waaraan je begint en toon niet op deze manier hoe veel je om iemand geeft.